Kostkarki do lodu – akcesoria do kawiarni

kostkarka do lodu.

W jaki sposób wybrać odpowiednią kostkarkę do lodu?

Nikt z nas nie lubi goracej temperatury, dlatego że są uciążliwe, to dodatkowo intensyfikują pragnienie. By je ugasić potrzeba sporej dawki płynów. W takim przypadku najlepiej sięgnąć po zimne drinki z dodatkiem lodu. Lecz, by móc to sprawić wcześniej należy przygotować kostki, które będą podstawą zimnych napojów. Pomocna może okazać się zakup kostkarki do lodu czy wizyta w lokalu gastronomicznym, jaki taką posiada.


Czym charakteryzują się domowe kostkarki do lodu?

Po pierwsze tym, że są tańsze od tych gastronomicznych, bo mają mniejszą objętość. Po drugie o ich doborze rozstrzyga wielkość kuchni. Jeżeli jest ona przestronna i dodatkowo duża, to można w niej ulokować kostkarkę wolnostojącą, lecz jeżeli jest niewielka i dodatkowo ograniczona lepiej zdecydować się na chłodziarkę, która posiada wbudowaną kostkarkę, dlatego że to duża oszczędność miejsca i czasu. Ustawienie kostkarki wolnostojącej wymaga sporo czasu oraz energii. Po drugie, o zasadności jej zakupu przesądza po pierwsze, ilość zużywanego lodu. O ile jest ona niska to istotnie wygodniej zdecydować się na kostkarkę z zabudową.

W jakich miejscach sprawdza się kostkarka do lodu przemysłowa?

Ze względu na to, że jest ona dużo pojemniejsza od domowej, to rewelacyjnie sprawdza się w barach, pubach, czy restauracjach. Metraż we nadmienionych lokalach bywa różny, wobec tego różne są zapotrzebowania. Jedni właściciele lokali potrzebują podstawowych wersji, z kolei pozostali preferują ich ruchome wersje, które doskonale integrują się z wystrojem hotelowego mini baru. Kostkarki przemysłowe mają roszerzony układ chłodzenia wodą czy też powietrzem, w stosunku od zaistniałych potrzeb. Swobodniej się je sprząta oraz są niezwykle higieniczne. To niezwykle ważna cecha w branży gastronomicznej.


Czym kierować się przy zakupie kostkarki do lodu?

Należy rozważyć nieco kluczowych parametrów. Są nimi na pewno zdolność produkcyjna, czas potrzebny na przyrządzenie pierwszej ilości lodu i dodatkowo wytrzymałość kostkarki. W przypadku pierwszego wskaźnika nie ma narzuconych norm. Ogół zależy od subiektywnych potrzeb użytkownika. Są kostkarki, które potrafią wyprodukować aż kilka kilogramów kostek w przeciągu doby, a inne nie posiadają takich możliwości. Jeżeli chodzi o czas, to im krótszy, tym lepiej. To fundamentalna norma każdego wyposażenia. Moc z kolei wpływa na wydajność oraz metodę produkcji. Dobra kostkarka jest cicha a także nie zużywa zbyt dużo prądu.

Duży wybór koskarek do lodu tutaj: akcesoria do kawiarni.

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *